Week van de koloniale geschiedenis

Houtsnedes M.C. Escher geveild voor 9031 euro

Afb: De Eland/Van Gendt Book Auctions
De houtsnedes van de Nederlandse lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898-1972) die onlangs in een kringloopwinkel werden gevonden, zijn dinsdag geveild voor een bedrag van 9031 euro.

De werken werden onlangs door een particulier in een boek gevonden. Afgelopen dinsdag werden ze bij veilinghuis De Eland/Van Gendt Book Auctions in Diemen geveild. De houtsnedes dateren 1932 en werden allemaal door Escher zelf gesigneerd. Ze zaten in een boek getiteld XXIV Emblemata dat zijn Zinne-Beelde.Het veilinghuis verwachtte dat de werken tussen de 1500 en 2500 euro op zouden brengen. Uiteindelijk werden de houtsnedes dus afgehamerd op 9031 euro.

- advertentie -

Maurits Cornelis Escher werd onder meer bekend met zijn houtsneden en lithografieën met ingenieuze ruimtelijke constructies. Een van zijn topstukken is het werk Metamorphose II.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: