Dark
Light

Israëlische leraar plakt Jodenster op kleuters

Auteur:
1 minuut leestijd
Leerlingen kregen een Jodenserk opgeplakt
Leerlingen kregen een Jodenserk opgeplakt (Facebook)

Een leerkracht heeft in Israël voor commotie gezorgd doordat hij leerlingen van een kleuterklas nagemaakte Jodensterren oppakte. De leraar wilde op die manier aandacht besteden aan de herdenking van de Holocaust, maar zijn actie werd door veel ouders niet gewaardeerd.

Tegenover de Israëlische krant Haaretz verklaarde een van de moeders:

“Ik weet niet meer of en hoe wij op de kleuterschool de Holocaust herdachten, maar de manier waarop de boodschap hier is overgebracht, was op een verwerpelijke, onacceptabele manier.”

Op een school in Tel Aviv kregen tienjarige kinderen in het kader van Holocaust Remembrance Day de opdracht om een dag in het concentratiekamp en een gesprek met een nazi-officier te beschrijven. Het ministerie van Onderwijs gaf aan dat project ‘ongepast’ te vinden. In Israël wordt momenteel gediscussieerd over de vraag op welke leeftijd kinderen geconfronteerd kunnen worden met de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook: De Jodenster

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×