Israëlische leraar plakt Jodenster op kleuters

Een leerkracht heeft in Israël voor commotie gezorgd doordat hij leerlingen van een kleuterklas nagemaakte Jodensterren oppakte. De leraar wilde op die manier aandacht besteden aan de herdenking van de Holocaust, maar zijn actie werd door veel ouders niet gewaardeerd.

Tegenover de Israëlische krant Haaretz verklaarde een van de moeders:

“Ik weet niet meer of en hoe wij op de kleuterschool de Holocaust herdachten, maar de manier waarop de boodschap hier is overgebracht, was op een verwerpelijke, onacceptabele manier.”

Op een school in Tel Aviv kregen tienjarige kinderen in het kader van Holocaust Remembrance Day de opdracht om een dag in het concentratiekamp en een gesprek met een nazi-officier te beschrijven. Het ministerie van Onderwijs gaf aan dat project ‘ongepast’ te vinden. In Israël wordt momenteel gediscussieerd over de vraag op welke leeftijd kinderen geconfronteerd kunnen worden met de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook: De Jodenster

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: