Jubileumversie Grote Geschiedenisquiz

De Grote Geschiedenisquiz viert dit jaar een jubileum: het programma bestaat 15 jaar. Daarom nodigt de NTR geschiedenisfanaten uit voor een speciale online jubileumquiz. In aanloop naar de uitzending op 3 juni kunnen zij vanaf donderdag 19 mei meespelen in een bijzondere jubileumversie van de quiz op www.ggq.nl.

Het spel staat volledig in het teken van vijftien jaar Grote Geschiedenisquiz. Uit ieder van de voorafgaande jaren wordt één vraag gesteld. Enkele van de vragen: hoeveel Marokkanen telde Nederland in 1960? En waarom werden in 1877 schedels ontvreemd van een kerkhof op Urk? Voor de winnaars liggen er mooie prijzen klaar. De vijf deelnemers met de hoogste score winnen een historisch verrassingspakket.

De NTR organiseert de Grote Geschiedenisquiz in samenwerking met Historisch Nieuwsblad en NRC Handelsblad. Ook de tv-uitzending kent nieuwe elementen naar aanleiding van het jubileum.

Boek: Grote Geschiedenis Quiz – Het oefenboek

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: