Middeleeuwse waterput gevonden in Weert

De contouren van de put – Foto: RAAP
In Weert, provincie Limburg, hebben archeologen de sporen van een grote middeleeuwse waterput gevonden. De vondst werd gedaan op de plek waar een rotonde en fietstunnel worden aangelegd.

Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden werd archeologisch onderzoek uitgevoerd. Bij het onderzoek zijn onder meer middeleeuwse bewoningsresten aangetroffen. Het gaat om greppels, paalsporen en kuilen die wijzen op bewoning in de elfde of twaalfde eeuw.

Daarnaast is een grote middeleeuwse waterput aangetroffen. De put wordt bij het uitgraven van de fietstunnel onderzocht en reikt volgens de gemeente tot een diepte van ongeveer vijf meter.

Archeologen verwachten dat zich onder het grondwater nog resten bevinden van een uitgeholde houten boomstam. Jaarringenonderzoek van dit hout moet duidelijk maken hoe oud de put precies is.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: