Museum presenteert ‘Cees de Steentijdman’

Komend weekend wordt de reconstructie onthuld
Komend weekend wordt de reconstructie onthuld
In 1990 vonden archeologen in West-Friesland het skelet van een man die daar rond 2500 voor Christus werd begraven. Komend weekend kan het publiek kennismaken met die man. In het Westfries Museum is dan een reconstructie te zien van het gezicht van Cees, zoals de Steentijdman wordt genoemd.


Het skelet van deze Steentijdman is de best bewaarde prehistorische mens van Nederland. Zijn schedel is uitvoerig onderzocht door antropologe Maja d’Hollosy die een reconstructie van zijn gezicht maakte.

Cees de Steentijdman, vernoemd naar de eigenaar van het stuk land waar hij werd gevonden, zal later te zien zijn in het nieuwe archeologiecentrum dat momenteel in opdracht van de provincie in Castricum wordt gebouwd.

Komend weekend is de Steentijdman al te zien in het Westfries Museum. Hij zal dan opgesteld staan in de laatmiddeleeuwse gewelfkelder van het museum.

- advertentie -
Historiek mag twee keer twee kaarten weggeven voor de rondleiding van zaterdag 9 november op 13:30 uur. Gratis kennismaken met Cees de Steentijdman? Mail naar info@historiek.net onder vermelding van ‘Cees’.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier