/

Hoorn van de Gouden Eeuw is straks virtueel te bezoeken

Het Westfries Museum in Hoorn heeft een virtuele wandeling door de stad Hoorn in 1650 laten ontwikkelen. Om het project naar het publiek te brengen zijn nog verschillende speciale brillen, computers, besturingsapparatuur en gamestoelen nodig. Hiervoor heeft het museum een crowdfundingcampagne op touw gezet.

/

Museum presenteert ‘Cees de Steentijdman’

In 1990 vonden archeologen in West-Friesland het skelet van een man die daar rond 2500 voor Christus werd begraven. Komend weekend kan het publiek kennismaken met die man. In het Westfries Museum is dan een reconstructie te zien van het gezicht van Cees, zoals de Steentijdman wordt genoemd.

/

Historische maquette Hoorn weer te zien

In de jaren tachtig van de vorige eeuw maakte een grote groep vrijwilligers een maquette van de stad Hoorn. Ze baseerden zich daarbij op een stadskaart van Joan Blaeu uit 1650. Sinds afgelopen weekend is deze bijzondere maquette weer te zien, in het Westfries Museum in Hoorn. De maquette is maar liefst dertig vierkante meter groot en toont twaalfhonderd panden.

/

Een reis langs de ‘dode stadjes langs de Zuiderzee’

Het Westfries Museum in Hoorn komt volgende maand met de tentoonstelling La Hollande Pittoresque. Met deze expositie wil het museum de zogenaamde ‘dode stadjes langs de Zuiderzee’ tot leven wekken. In een expositiedrieluik geeft het museum een blik op de negentiende eeuw, gezien door drie verschillende tijdsgenoten: Henry Harvard, Johannes Bosboom en JC Kerkmeijer. Uitgangspunt voor de tentoonstelling is het

//

‘De Gouden Eeuw in 3D’

Het Westfries Museum in Hoorn is een half jaar dicht geweest in verband met een verbouwing. Op 9 september gaan de deuren van het museum weer open. Bezoekers kunnen vanaf dat moment in het museum terecht voort een bijzondere tentoonstelling: De Gouden Eeuw in 3D. Digi-artist Rob Tuytel maakte een groot aantal stadsgezichten. Niet op doek of papier, maar in

Historische klederdracht in een modern jasje

Keurslijfjes, kaphoeden en hemdrokken. Van 1750 tot 1900 veel voorkomende kledingstukken in West-Friesland. Bij het Westfries Museum in Hoorn wordt die ouderwetse klederdracht in een modern jasje gestoken. Aan de expositie werken de Stichting Textiel Plus en kunstenaars van het ‘Veel-Zijde-g Collectief’ mee. Die hebben zich laten inspireren door de klederdracht van de algemene collectie van het Westfries museum.