Museum Rotterdam verhuist naar binnenstad

Timmerhuis ontworpen door Rem Koolhaas

Museum Rotterdam verhuist binnenkort naar het nieuwe Timmerhuis, vlakbij het stadhuis van Rotterdam. Vanaf begin januari is het museum op de nieuwe locatie te bezoeken.

De afgelopen drie maanden bezochten 65.000 mensen een grote tentoonstelling over de meidagen van 1940 in de Onderzeebootloods RDM Rotterdam. Nu deze tentoonstelling ten einde is gekomen verhuist het museum weer naar het hart van de stad.

“Achter het stadhuis vertellen straks collectiestukken én bewoners het verhaal van hun stad. In het gebouw komt het hypermoderne glas en staal van de Rotterdamse architect Rem Koolhaas samen met het beton en baksteen van het wederopbouwmonument. Het Timmerhuis is een wolk van glas. Dit zorgt voor een geweldige inkijk en een spectaculaire ruimte, maar ook voor veel licht. Een uitdaging bij het tonen van kwetsbare historische stukken.”

Bezoekers kunnen straks in het museum terecht voor drie tentoonstellingen: Rotterdammers en hun stad, Geschiedenis van de stad & De nieuwe stad.

Boek: Het Rotterdam Boek

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: