Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Museumbezoek flink gestegen in 2012

1 minuut leestijd

Foto: Rijksmuseum
Het musembezoek is dit jaar in Nederland weer gestegen. Dat meldt de Museumvereniging maandag.

Er kwamen in 2012 tot nu toe 19,5 miljoen mensen naar de musea die de Museumkaart accepteren. Dat is een flinke stijging ten opzichte van 2011 en 2010. Toen trokken deze musea respectievelijk 18 en 16,9 miljoen bezoekers.

De stijging is volgens de Museumvereniging onder meer te danken aan de heropening van enkele grote musea zoals EYE en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Deze twee musea waren gezamenlijk goed voor een kleine 400.000 bezoeken.


Museum De Pont in Tilburg deed het dit jaar opvallend goed met de tentoonstellingen van de wereldberoemde kunstenaars Ai Wei Wei en Anish Kapoor. Het museum trok afgelopen jaar 118.000 bezoekers, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.Ook tentoonstellingen in het Gemeentemuseum Den Haag en Spoorwegmuseum in Utrecht deden het dit jaar erg goed.

Het Openluchtmuseum in Arnhem – opnieuw het best bezochte museum buiten Amsterdam – vierde dit jaar zijn honderdjarig bestaan en ontving 510.000, ruim 60.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

De top-55 van best bezochte musea wordt dit jaar net als vorig jaar aangevoerd door het Van Gogh Museum, Anne Frank Huis en het Rijksmuseum.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie

Meer over het onderwerp: