Week van de koloniale geschiedenis

Natuurhistorische collecties verhuizen naar Leiden

Zoölogisch Museum – Foto: uva.nl
Momenteel wordt de zoölogische collectie van het Zoölogisch Museum in Amsterdam verhuisd naar het Natuurhistorisch Museum in Leiden. Een grootscheepse operatie.

De collectie bevond zich de afgelopen jaren in verschillende panden van de Universiteit van Amsterdam, de voormalige beheerder van het museum. Enige tijd geleden werd door de overheid bepaald dat de collecties van het Zoölogisch Museum, Nationaal Herbarium en Naturalis bijeengebracht moeten worden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle universitairenatuurhistorische collecties naar Leiden verhuizen.

- advertentie -

De instituten vormen daar samen het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit (NCB) Naturalis. Dit centrum zal straks beschikken over een collectie van 37 miljoen planten, gesteenten, opgezette dieren en fossielen.

Actualiteitenrubriek EénVandaag maakte een reportage over de verhuizing van de collectie van het Zoölogisch Museum Amsterdam naar Naturalis in Leiden. In deze reportage wordt onder meer stilgestaan bij de bezuinigingen die de aanleiding hebben gevormd voor de grote verhuizing.

Zoölogisch museum verhuist naar Leiden

sitestat

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: