Dark
Light

Nieuw record voor Action Comics #1

Auteur:
1 minuut leestijd

Voorkant van de eerste editie van Action Comics
In Amerika heeft een Action Comics #1 weer een veilingrecord geboekt. Een exemplaar van de eerste strip waarin Superman acteert, werd afgehamerd op 2,16 miljoen dollar. Een absoluut record.

Wie thuis op zolder nog een Action Comics #1 op zolder heeft liggen, kan deze beter niet te koop aanbieden tijdens de een of andere rommelmarkt. Stipliefhebbers zijn namelijk bereid zeer diep in de buidel te tasten voor een origineel exemplaar van de eerste editie van het stripboek.

Deze eerste editie van de strip waarin stripheld Superman voor het eerst voorkomt, verscheen in 1938. Op de voorkant van de strip is te zien hoe Superman een groene wagen weggooit. In 1938 hoefden kopers slechts 10 dollarcent te betalen voor de strip.

Superman is een van de populairste en bekendste comic-figuren aller tijden en verscheen dus voor het eerst in 1938. Geestelijk vaders van de superheldzijn Joe Shuster en Jerry Siegel.

Begin vorig jaar werd nog een miljoen dollar betaald voor een zeldzaam exemplaar van de strip. Dat was toen een record. Deze week is dus een nieuw record geboekt. Tijdens een veiling in New York werd 2,16 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) betaald voor een Action Comics #1. Het exemplaar verkeert nog in uitzonderlijk goede staat omdat het tientallen jaren verborgen zat tussen de pagina’s van een filmmagazine.

Een ander icoon uit de stripgeschiedenis is Detective Comics #27. In deze strip debuteerde in 1939 een andere beroemde stripheld: Batman. Superheld Batman is een bedenksel van comictekenaars Bob Kane en Bill Finger. Eerstgenoemde kwam naar eigen zeggen op het idee van een vleermuisman als superheld, nadat hij een tekening van Leonardo da Vinci van een ornitopter had gezien.

×