Dark
Light

Nieuw tapijt voor Amsterdam Museum

Auteur:
1 minuut leestijd

Het tapijt in de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum
Het tapijt in de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum
Het Amsterdam Museum heeft in samenwerking met Voordekunst en kunstenaar Barbara Broekman een bedrag van 22.180 euro bijeen weten te brengen voor de vernieuwing van het tapijt ‘Mijn stad; een feest van verscheidenheid’. Op deze veertig meter lange loper van Broekman zijn alle 179 nationaliteiten te vinden die in Amsterdam wonen.

De afgelopen twee jaar is het tapijt in de vrij toegankelijke Schuttersgalerij door anderhalf miljoen mensen bewandeld. Dankzij de geslaagde crowdfundingsactie kan het huidige kleed vervangen worden door een sterker en duurzamer exemplaar. Het nieuwe tapijt wordt naar verwachting nog dit najaar gelegd.

Mijn stad; een feest van verscheidenheid, zoals het tapijt heet, bestaat uit 179 elementen die verwijzen naar alle nationaliteiten die in Amsterdam wonen. Elk element is afgeleid van textiele tradities uit de verschillende landen. Het tapijt geeft op deze manier een beeld van de hedendaagse stad en laat volgens het Amsterdam Museum zien dat verschillende nationaliteiten samen een dynamisch geheel kunnen vormen.

×