Nobelprijs uit 1934 gestolen

Nobelprijs
In de Britse stad Newcastle is een Nobelprijs voor de Vrede gestolen. Dat melden Britse media woensdag.

Het gaat om de Nobelprijs voor de Vrede die in 1934 werd toegekend aan de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Arthur Henderson. De politicus kreeg de prijs vanwege zijn inspanningen voor de ontwapening.

De Nobel-plaquette bevond zich in een pand in Newcastle dat door de gemeente gebruikt wordt voor onder meer officiële ontvangsten. Dieven wisten het gebouw via de kelderruimtes binnen te komen. Behalve de Nobelprijs namen de dieven ook zilverwerk en een haarlok van de in Newcastle geboren admiraal Lord Cuthbert Collingwood (1748-1810) mee.

- advertentie -

110 Jaar Nobelprijzen:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: