Week van de koloniale geschiedenis

Picasso-dief stal nog veel meer kunstwerken

Mark Lugo gefilmd door een bewakingscamera
In het appartement van de man die onlangs werd aangehouden nadat hij een Picasso-tekening uit een galerij had gestolen, zijn nog veel meer gestolen kunstwerken gevonden. Dat melden Amerikaanse media op basis van een politieverklaring.

De 31-jarige Mark Lugo werd begin juli aangehouden. Kort daarvoor had hij een kunstgalerie in San Francisco bezocht. Op bewakingscamera’s van een nabijgelegen restaurant is te zien hoe hij de galerie binnenloopt en korte tijd later naar buiten loopt met een Picasso-tekening onder zijn arm.De inmiddels teruggevonden tekening, getiteld Tête de Femme, heeft volgens kenners een waarde van ongeveer 140.000 euro.

- advertentie -

De politie bracht onlangs een bezoek aan Lugo’s appartement in New Jersey en trof daar nog een flink aantal kunstwerken aan. Volgens de politie was er sprake van een soort mini-tentoonstelling. Er werden elf kunstwerken aangetroffen, waaronder nog een Picasso. Uit onderzoek is gebleken dat het om werken gaat die in de maanden juni en juli werden gestolen uit verschillende kunstgalerieën in Manhattan. De werken zouden gezamenlijk een waarde van ongeveer 300.000 euro vertegenwoordigen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: