///

Etsen Rembrandt te zien op nieuwe bal eredivisie

Rembrandtbal 2019/2020
Rembrandtbal eredivisie (Still YouTube)

In het seizoen 2019/2020 wordt in de Nederlandse eredivisie gevoetbald met een bal waarop etsen van Rembrandt van Rijn zijn verwerkt. De nieuwe eredivisiebal is maandag in het Rijksmuseum gepresenteerd door Willem van Hanegem.

Dat er etsen van de Hollandse meester op de bal zijn te zien heeft alles te maken met ‘Het Jaar van Rembrandt’, waarin op allerlei manieren stilgestaan wordt bij het driehonderdvijftigste sterfjaar van de kunstenaar. Bij het ontwerp van de val was onder meer de huisontwerpster van het Rijksmuseum, Irma Boom, betrokken.

Presentatie van de Rembrandtbal:

De Rembrandtbal wordt tijdens de voorlaatste speelronde van dit eredivisieseizoen, op zondag 28 april, voor het eerst gebruikt. In het nieuwe seizoen wordt er standaard mee gespeeld. Het is de derde keer dat de bal van de eredivisie door een externe partij wordt ontworpen. Tatoeëerder Henk Schiffmacher was in 2017 de eerste gastontwerper. Vorig jaar ontwierp televisiemaker Johnny de Mol de bal, in samenwerking met een elftal kinderen.

Rubriek: Voetbalgeschiedenis
Overzicht van Boeken over Rembrandt van Rijn

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: