Dark
Light

Ruim 14 miljoen euro voor Picasso

Auteur:
1 minuut leestijd

Femmes lisant (Deux personages) – Pablo Picasso, 1934
Een particuliere verzamelaar heeft dinsdagavond ruim 14 miljoen euro betaald voor Picasso’s Femmes lisant (Deux personages). Veilinghuis Sotheby’s heeft dat bekendgemaakt.

Op het geveilde werk beeldde de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso zijn minnares en muze Marie-Thérèse Walter (1909-1977) af. Picasso ontmoette Marie-Therèse Walter in 1927 toen hij nog getrouwd was met Olga Chochlova. In 1932 maakte Picasso zijn omgang met Marie-Thérèse Walter wereldkundig via werken als La Lecture en Le Rêve.

De schilderijen waarop Picasso zijn muze en geliefde afbeeldde zijn erg geliefd. Het werk Femmes lisant (Deux personages) leverde echter minder op dan vooraf verwacht. Sotheby’s had de waarde van dit doek geschat tussen 25 tot 35 miljoen dollar. Het bracht echter ‘maar’ 21 miljoen dollar op. Omgerekend is dat nog altijd ruim 14 miljoen euro.



Voor Picasso’s werk Naakt, Groene Blaadjes en een buste werd vorig jaar een recordbedrag van 106,5 miljoen dollar betaald. Op dit doek uit 1932 is Picasso’s minnares ook te zien.

×