Week van de koloniale geschiedenis

Ruim 17.000 euro voor Kuifje-album ‘Het gebroken oor’


Tijdens een veiling in Brussel is zondag een exemplaar van het Kuifje-album Het gebroken oor geveild voor 17.400 euro. Veilinghuis Banque Dessinée heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om een eerste druk in kleur van het album uit 1943. Zes jaar eerder was het album al in zwartwit verschenen. Veilinghuis Banque Dessinée verwachtte dat de kleurenstrip tussen de 8000 en 10.000 euro op zou brengen, maar een verzamelaar betaalde maar liefst 17.400 euro. Het zeldzame exemplaar van Het gebroken oor was daarmeehet topstuk van de veiling.

- advertentie -

In Brussel werden zondag een groot aantal Kuifje-stukken geveild. Voor een door Hergé gesigneerd exemplaar van Kuifje in het land van de Sovjets uit 1930 werd 15.000 euro betaald en een originele uitgave van Het zwarte eiland uit 1943 werd afgehamerd op 12.000 euro.

Behalve Kuifje-strips werden er zondag ook originele uitgaven van onder meer Asterix, Lucky Luke en Robbedoes geveild.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: