Dark
Light

Ruim 4 ton voor huwelijksakte Napoleon en Joséphine

Auteur:
1 minuut leestijd
De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)
De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)

De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)
De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)
De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine is deze week geveild voor een bedrag van 437.500 euro. Dat meldt veilinghuis Osenat.


Het resultaat van de veiling is verrassend. Osenat schatte namelijk dat het document uit 1796 tussen de 80.000 en 100.000 euro op zou brengen. Het huwelijkscontract, dat het persoonlijke eigendom was van Joséphine de Beauharnais (1763-1814), werd gekocht door het Museum voor Brieven en Manuscripten in Parijs. Het museum legde er dus ruim vier ton voor neer.

Het document verkeert nog in goede staat. Zowel de handtekeningen van Napoleon als Joséphine is zichtbaar. Het huwelijkscontract dateert van 8 maart 1796. De huwelijksvoltrekking vond een dag later plaats.

Kinderloos

Hun geluk duurde niet lang. Het lukte het beroemde echtpaar niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen. De keizer besloot hierop om Joséphine te verlaten. Napoleon trouwde hierna met Marie-Louise, de dochter van de Oostenrijkse keizer. Uit dit huwelijk werd Napoleon II geboren.

Akte van Napoleon 4 ton waard

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×