Ruim 400 musea digitaal open tijdens Museumweek

Nationale Museumweek 2021
Nationale Museumweek 2021

Vanwege de corona-lockdown zijn de musea nog altijd gesloten voor het publiek. De Nationale Museumweek 2021 gaat echter wel door, maar dan digitaal.

Veel Nederlandse musea hebben tijdens de crisis digitale initiatieven ontwikkeld om bezoekers op afstand toch te blijven bereiken. De Museumvereniging:

“En die zijn ook in grote getalen gevonden door het publiek. Maar er gaat natuurlijk niets boven de échte fysieke beleving, confrontatie en resonantie met de museale pronkstukken. De musea kijken verwachtingsvol uit om het licht weer aan te doen en de deuren weer te openen voor publiek.”

Tijdens de Museumweek, die dit jaar loopt van 19 april tot 25 april 2021, worden de digitale initiatieven extra uitgelicht door de vereniging. En medewerkers gaan op digitale tour door Nederland om de meest bijzondere projecten extra onder de aandacht te brengen.

“De digitale ontsluiting van museale collecties zal ook een blijvend en steeds belangrijker onderdeel worden van het verdienmodel van musea. Vandaar dat we ook aandacht gaan besteden aan vormen van betaalde digitale museale premium content.”

Dagelijks komen een aantal activiteiten terug in het digitale onderdeel Museumweek met Splinter. Hierin is te zien hoe auteur en televisiemaker Splinter Chabot op zoek gaat naar bijzondere online verhalen, activiteiten én pronkstukken in de Museumweek. Ook is er net zoals voorgaande jaren een digitaal Gouden Pronkstuk, dit jaar in het museale hart van Nederland, op het Museumplein. Een en ander is straks te volgen via de website www.museumweek.nl

Bekijk meer over:

Museumnieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: