Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Ruim 400 musea digitaal open tijdens Museumweek

1 minuut leestijd
Nationale Museumweek 2021
Nationale Museumweek 2021

Vanwege de corona-lockdown zijn de musea nog altijd gesloten voor het publiek. De Nationale Museumweek 2021 gaat echter wel door, maar dan digitaal.

Veel Nederlandse musea hebben tijdens de crisis digitale initiatieven ontwikkeld om bezoekers op afstand toch te blijven bereiken. De Museumvereniging:

“En die zijn ook in grote getalen gevonden door het publiek. Maar er gaat natuurlijk niets boven de échte fysieke beleving, confrontatie en resonantie met de museale pronkstukken. De musea kijken verwachtingsvol uit om het licht weer aan te doen en de deuren weer te openen voor publiek.”

Tijdens de Museumweek, die dit jaar loopt van 19 april tot 25 april 2021, worden de digitale initiatieven extra uitgelicht door de vereniging. En medewerkers gaan op digitale tour door Nederland om de meest bijzondere projecten extra onder de aandacht te brengen.

“De digitale ontsluiting van museale collecties zal ook een blijvend en steeds belangrijker onderdeel worden van het verdienmodel van musea. Vandaar dat we ook aandacht gaan besteden aan vormen van betaalde digitale museale premium content.”

Dagelijks komen een aantal activiteiten terug in het digitale onderdeel Museumweek met Splinter. Hierin is te zien hoe auteur en televisiemaker Splinter Chabot op zoek gaat naar bijzondere online verhalen, activiteiten én pronkstukken in de Museumweek. Ook is er net zoals voorgaande jaren een digitaal Gouden Pronkstuk, dit jaar in het museale hart van Nederland, op het Museumplein. Een en ander is straks te volgen via de website www.museumweek.nl

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Ruim 48.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief."

Meld u ook aan

Volg ons:

Meer over het onderwerp: