Dark
Light

Grof slavernijspel blijkt viral voor tv-serie De Slavernij

Auteur:
1 minuut leestijd

Still uit de trailer
Enkele dagen geleden werd een trailer gelanceerd voor een nieuw spel: Slavery. Het nieuwe spel zou spelers meenemen naar de zeventiende eeuw en uitdagen slaven uit te buiten hen met harde hand te disciplineren en te verhandelen. De trailer zorgde voor aardig wat commotie. Woensdagavond werd duidelijk dat de trailer een viral, een soort promotiestunt, voor het NTR-programma De Slavernij is.

De controversiële trailer moest extra publiciteit opleveren voor de televisieserie die later deze maand begint.De makers zijn in hun opzet geslaagd. De trailer werd op YouTube al ongeveer vierhonderdduizend keer bekeken en op talloze sites werd de afgelopen dagen hevig gediscussieerd over het spel. Zelfs de grote Amerikaanse site MSNBC besteedde er aandacht aan.

De meeste mensen waren het er wel over eens dat de trailer reclame maakte voor een extreem grof spel. Niet heel verwonderlijk. Neem bijvoorbeeld deze zin uit de trailer:

Go back to the 17th century when Europe ruled the world. Make a tremendous fortune. Buy slaves. Discipline them. Exploit them.

In veel fora was men het er wel over eens dat het eigenlijk niet waar kon zijn. Grote spelplatformen als Xbox 360 en de Playstation 3 zouden zo’n grof spel nooit toelaten.

Woensdagavond bleek het inderdaad om een grote promotiestunt te gaan. De trailer moest aandacht genereren voor de NTR-televisieserie De Slavernij. In deze vijfdelige serie wordt aan de hand van dagboeken, persoonlijke documenten en gesprekken met nazaten aandacht besteed aan het Nederlandse aandeel in de internationale slavenhandel. De website van de serie over de stunt:

De bedoeling was om ervoor te zorgen dat het onderwerp slavernij op de kaart staat en dat mensen bewust worden van de vaderlandse geschiedenis en slavernij anno 2011.

De controversiële trailer:

Lees hier meer over de televisieserie De Slavernij

×