Dark
Light

Spullen familie Anne Frank naar museum Frankfurt

Auteur:
1 minuut leestijd
Joods Museum Frankfurt
Joods Museum Frankfurt

Joods Museum Frankfurt
Joods Museum Frankfurt
Vanaf komend najaar worden in het Joods Museum in Frankfurt stukken uit de nalatenschap van de familie van Anne Frank tentoongesteld. Dat meldt de Telegraaf.


Het gaat om ongeveer duizend voorwerpen, waaronder schilderijen, meubels, brieven en memorabilia. De spullen zijn afkomstig van het Anne Frank Fonds in Basel en worden in permanent bruikleen gegeven. Anne Frank werd in Frankfurt geboren.

In het museum wordt een speciaal onderdeel gebouwd dat gewijd zal zijn aan de familie van Anne Frank.

Anne Frank Stichting

Een deel van de stukken die in het Duitse museum tentoongesteld zullen worden waren eerder in langdurig bruikleen aan de Anne Frank Stichting in Amsterdam gegeven. Na een lange juridische strijd bepaalde de rechtbank in Amsterdam afgelopen zomer echter dat de Nederlandse stichting deze spullen uit de nalatenschap van Otto Frank terug moest geven aan het in Zwitserland gevestigde Anne Frank Fonds. Dat fonds wil de spullen dus in Frankfurt tentoonstellen.

Gerelateerde boeken:

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (49.599 actieve abonnees)

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie