Dark
Light

Stripliefhebbers kunnen zich onderdompelen in Kuifje’s wereld

1 minuut leestijd
Impressie van de immersieve creatie
Impressie van de immersieve creatie - Foto: Fabrique des Lumières

Kunstcentrum Fabrique des Lumières in Amsterdam heeft een programma samengesteld over het werk van het beroemde stripgfiguur Kuifje. Het gaat om een zogeheten immersieve expositie waarbij bezoekers volledig worden ondergedompeld in de wereld van Kuifje, dankzij groot formaat projecties, muziek en interactieve elementen die de verhalen van de stripheld tot leven brengen.

Impressie van de immersieve creatie
Foto: Fabrique des Lumières
Voor de tentoonstelling, getiteld Kuifje, het immersieve avontuur, is samengewerkt met Tintinimaginatio, de exclusieve beheerder van de rechten van het werk van striptekenaar Hergé. Het kunstcentrum over de expositie:

In de immersieve creatie passeert Kuifje’s hele stripleven de revue, vanaf de eerste uitgave van ‘Kuifje in het land van de Sovjets’ in 1929 tot de meest recente albums. Alle personages van de beroemde reeks komen voorbij: Kuifje, Bobbie, kapitein Haddock, maar ook andere bekenden als Jansen en Janssen, professor Zonnebloem, Bianca Castafiore en niet te vergeten de onontkoombare schurken.

De klassieke Kuifje strips worden geprojecteerd op zeventien meter hoge wanden en begeleid door muziek van onder meer Pink Floyd, The Beatles, David Bowie en Jacques Brel. Deze muziek moet de sfeer van de verschillende Kuifje-strips oproepen.

Impressie van de immersieve Kuifje-creatie
Foto: Fabrique des Lumières

Eerder was de immersieve presentatie al te zien Atelier Des Lumières in Parijs. Voor de tentoonstelling in Amsterdam (te bezoeken vanaf 19 oktober) is het programma uitgebreid met twee nieuwe scènes, gebaseerd op populaire albums uit de carrière van Hergé: Het geheim van de Eenhoorn en Kuifje in Tibet.

De iconische Belgische stripheld Kuifje werd in 1929 in het leven geroepen door striptekenaar Hergé. De eerste verhalen verschenen in de krant maar al in 1930 werd een eerste album uitgebracht. De verhalen volgen de jonge reporter Kuifje en zijn trouwe hond Bobbie terwijl ze de wereld rondreizen en mysteries oplossen. Vaste personages in de Kuifje-strips zijn onder meer kapitein Haddock, professor Zonnebloem en de detectives Jansen en Janssen.

Impressie van de immersieve Kuifje-creatie
Foto: Fabrique des Lumières
×