Dark
Light

Tentoonstelling: de dodo en andere vreemde vogels

Auteur:
1 minuut leestijd

A Treasury of Endemic Fauna of Mauritius and Rodrigues
In de Artis Bibliotheek in Amsterdam wordt donderdag een tentoonstelling geopend van tekeningen en aquarellen van uitgestorven diersoorten die ooit op de Afrikaanse eilanden Mauritius en Rodrigues leefden.

De tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van de publicatie van het boek A Treasury of Endemic Fauna of Mauritius and Rodrigues van Ria Winters van de Universiteit van Amsterdam die onlangs twee reizen naar de eilanden maakte.


In de Artis Bibliotheek zijn de komende tijd onder meer afbeeldingen te zien van de dodo, de reuzenschildpad van Rodrigues en de blauwe duif van Mauritius. Bij het werken aan het boek maakte Winters onder meer gebruik van verschillende boeken en manuscripten uit de Artis Bibliotheek. De bibliotheek, die in 1838 werd gesticht en nu deel uitmaakt van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, bezit de enige aquarel ter wereld van de blauwe duif van Mauritius, ook bekend als de ‘Hollandse duif’. Deze vogel is een van de diersoorten die Ria Winters in haar boek afbeeldde.

De tentoonstelling loopt van 13 september tot en met 13 december 2012 en is te zien op woensdag, donderdag en vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×