Beschilderde grafkelder uit 14de eeuw ontdekt in Brugge

De grafkelder die begin vorige week is gevonden is rijk versierd. Op de lange zijden staan centraal een engel zwaaiend met een wierookvat, gevat tussen verschillende kruis- en bloemmotieven. Op een van de korte zijdes staat een calvariescene afgebeeld: zijnde Jezus aan het kruis, geflankeerd door Maria en de apostel

Het Brugse Ommeland

Brugge is een historische bestemming die weinig toelichting behoeft. Maar direct ten zuiden van de laatmiddeleeuwse parel ligt het Brugse Ommeland, een streek vol abdijen en neogotische landhuizen.

Over Graven en Brugse Beren

Elke rechtgeaarde Bruggeling en vrijwel iedere toerist die Brugge al heeft bezocht, heeft er al van gehoord: het “Beertje van de Loge”.

Aapje Torpedo

Aapje Torpedo was een mascotte van zeesoldaten van het Marinekorps Flandern, onderdeel van de Duitse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918).

Over zwarte zwanen en geschiedenis

Vanaf de Middeleeuwen komen de zwanen de Brugse geschiedenis binnengezwommen. In het begin van de vijftiende eeuw had Brugge immers het recht om zwanen te houden afgekocht van de graaf van Vlaanderen. Zwanen werden in deze tijd gezien als een distinctiesymbool en mochten op straf van boete niet geroofd of

Brugge herdenkt ‘Groote Oorlog’ met twee tentoonstellingen

Volgend jaar wordt in België op verschillende manieren stilgestaan bij het begin van de Eerste Wereldoorlog, dan precies honderd jaar geleden. De stad Brugge heeft een eigen herdenkingsprogramma samengesteld en komt onder meer met twee grote tentoonstellingen.

Musea Brugge verwerft portretschilderij Peter Lely

Musea Brugge heeft onlangs een vroeg portretschilderij van Sir Peter Lely verworven. Het werk is de komende tijd te zien in het Groeningemuseum in Brugge. Peter Lely (1618-1680) was een Engelse schilder van Nederlandse origine.

Historium Brugge opent komende herfst

Het nieuwe Historium in Brugge opent in de herfst van 2012 de deuren voor het publiek. In de cultuurhistorische attractie worden bezoekers meegenomen naar het jaar 1435.

Brugge voert besluit uit 1873 uit

De gemeenteraad van Brugge besloot op 22 maart 1873 een stuk grond over te dragen aan het Rijk in verband met de bouw van een zogenaamde Rijksnormaalschool. Afgelopen vrijdag werd besloten dat besluit eindelijk eens uit te voeren. Verschillende Belgische media melden dat het besluit ruim een eeuw geleden niet