Dark
Light

Tower Bridge heeft glazen vloer

Auteur:
1 minuut leestijd

De wereldberoemde Tower Bridge in Londen heeft sinds kort een glazen vloer. Bezoekers kunnen hierdoor tijdens een bezoek naar het verkeer onder hen kijken. En wie mazzel heeft kan, van 42 meter hoogte, ook zien hoe de beroemde basculebrug geopend wordt voor passerende schepen. Dit gebeurt meestal twee keer per dag.

De Tower Bridge is een van de grotere toeristische attracties van Londen. De brug werd gebouwd in 1886 en kon in 1894 in gebruik genomen worden. In deze periode namen de commerciële activiteiten in oost-Londen toe waardoor behoefte ontstond aan een nieuwe oeververbinding. Het bouwwerk dankt zijn naam aan de naastgelegen Tower of London en de twee torens die het aanzicht van de brug bepalen.

De brug heeft nu twee paden van ruim elf meter lang en 1,8 meter breed, waardoor de bezoekers naar beneden kunnen kijken. Het project kostte ruim 1,2 miljoen euro. De uitbater van de brug denkt dat ‘zijn’ brug met de glazen vloer nog aantrekkelijker is geworden voor toeristen.

Lees ook: Tower Bridge (Londen)
En bekijk: De mooiste bruggen ter wereld

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×