Dark
Light

TV-icoon Dick Clark (82) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Dick Clark i American Bandstand
De bekende Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Dick Clark is woensdag op 82-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Californië overleden.

De Amerikaan werd vooral bekend als de host van de lang lopende televisieshow American Bandstand. In deze show, die van 1956 tot 1989 werd gepresenteerd door Clark, maakten veel grote sterren hun Amerikaanse televisiedebuut. Prince deed dat in 1980 en maakte het Clark tijdens een interview niet erg makkelijk. De artiest was weinig spraakzaam en beantwoordde veel van de vragen met een enkel woord of



slechts een handgebaar.

Ook bekende sterren als Buddy Holly, Madonna en Jerry Lee Lewis traden in de show op. Tijdens het programma ging Clark ook altijd in gesprek met de in het publiek aanwezige tieners over hun muzieksmaak.

Dick Clark werd daarnaast bekend als de presentator van Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve, het oudejaarsavondprogramma van de Amerikaanse televisiezender ABC dat live wordt uitgezonden vanaf Times Square in New York. Clark presenteerde dit progamma sinds 1974. Ook nadat hij in 2004 een beroerte had gehad waardoor hij moeilijker sprak, bleef hij betrokken bij de show. Afgelopen jaar telde hij samen met miljoenen Amerikanen nog af naar het nieuwe jaar.

Vanwege zijn jonge uiterlijk werd Clark in eigen land vaak de ‘oudste jongere van de wereld’ genoemd.

Het debuut van Prince in Bandstand (1980)

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×