Week van de koloniale geschiedenis

Unieke stripverzameling brengt 2,6 miljoen euro op

Voorzijde van Detective Comics #27 waarin stripheld Batman debuteerde
In New York is woensdag een bijzondere stripverzameling geveild voor ruim 2,6 miljoen euro.

De stripverzameling bevatte 345 banden en is door verschillende kenners bestempeld als de mooiste verzameling ooit aangeboden. De verzameling werd woensdag strip voor strip geveild en bracht in totaal dus 2,6 miljoen euro op.

De aanbieder vond de stripboeken een jaar geleden in het huis van zijn overleden oudtante. Ze waren oorspronkelijk van een oudoom die al in 1994 overleed.

- advertentie -

Batman

Een van de topstukken was het stripboek Detective Comics #27 dat in 1939 verscheen. Voor stripverzamelaars is dit een bijzondere strip omdat superheld Batman er in debuteerde. Het stripboek bracht woensdag bijna 400.000 euro op.Batman is een bedenksel van comictekenaars Bob Kane en Bill Finger. Eerstgenoemde kwam naar eigen zeggen op het idee van een vleermuisman als superheld, nadat hij een tekening van Leonardo da Vinci van een ornitopter had gezien.

In New York werden woensdag meer bijzondere strips geveild, zoals een exemplaar van Action Comics No.1 waarin Superman voor het eerst voorkomt en de tweede strip van Captain America waarop een bange Adolf Hitler is getekend.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: