Dark
Light

Van Gogh Museum ontwikkelt ‘Meet Van Gogh’-experience

Auteur:
1 minuut leestijd
Vincent van Gogh, Stilleven rond een bord met uien, begin januari 1889
Vincent van Gogh, Stilleven rond een bord met uien, begin januari 1889

Het Van Gogh Museum in Amsterdam werkt momenteel aan de ontwikkeling van een reizende, multidisciplinaire experience die bezoekers meeneemt in de wereld van Vincent van Gogh: Meet Van Gogh.

De experience staat stil hij het korte en veelbewogen leven van Vincent Van Gogh en legt de combinatie gelegd tussen het leven van de kunstenaar en zijn werk en drijfveren. Dit onder meer aan de hand van facsimile’s, audiovisuele en digitale toepassingen, briefcitaten, levensechte reproducties en scènes van zijn kunstwerken, leven en omgeving. De eerste Meet Vincent van Gogh zal halverwege volgend jaar gelanceerd worden in China. Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum:

“Onze missie is om Van Goghs leven en werk toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Om hen deelgenoot te maken, te verrijken en inspireren. We hebben als museum én kennisinstituut een schat aan kennis en verhalen over het leven en werk van ’s werelds beroemdste kunstenaar Van Gogh. In het museum staat altijd onze rijke Van Gogh-collectie centraal. De experience Meet Vincent van Gogh is daarop een waardevolle aanvulling. Met de technieken van nu maak je in de experience als het ware een rondreis door het leven van Vincent van Gogh. De nadruk ligt op de uiteenlopende facetten van zijn leven, zijn drijfveren, de mythe en de inspiratiebron die hij voor velen nog steeds is.”

Bij de ontwikkeling van de experience werkt het museum onder meer samen met Artcomm, een onderneming met veel kennis en ervaring op het gebied van ontwikkeling, verkoop, distributie en organisatie van internationaal reizende experiences.

Boek: De biografie van Vincent van Gogh

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×