Dark
Light

‘Watersnoodpad’ uitgeroepen tot wandelroute van het jaar

Auteur:
1 minuut leestijd

Het Watersnoodpad
Het Watersnoodpad
De wandelroutegids ‘Het Watersnoodpad’ is, samen met de gids ‘Kroeglopers’, uitverkozen tot winnaars van de Wandeltrofee, de onderscheiding voor de ‘Wandelroute van het Jaar 2014’. Dat is zaterdag bekendgemaakt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam.

Het Watersnoodpad is 154 kilometer lang en loopt over Schouwen-Duiveland. Het pad bestaat uit tien etappes van bijna zeven tot twintig kilometer. Vanuit Zierikzee loopt het pad via het Watersnoodmuseum naar Bruinisse en Brouwershaven en vandaaruit naar Burgh-Haamstede. Via Neeltje Jans loopt het pad weer terug naar Zierikzee. Uitgever BDU over de het pad:

“Het themapad voert langs vele littekens van de Ramp. De rechte wegen, de helderrode daken van de herbouwde boerderijen, de monumenten, geschenkwoningen, een overgebleven kreek en een nieuw gemaal wijzen op de onuitwisbare invloed die De Ramp op het gebied heeft gehad.”

Het Watersnoodpad is ontwikkeld door regio Brabant-Zeeland van KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) in samenwerking met de Stichting Landschapsbeheer Zeeland en het Watersnoodmuseum.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×