Dark
Light

Zahi Hawass: mummies niet beschadigd

Auteur:
1 minuut leestijd

Volgens Zahi Hawass, hoofd van de Egyptische oudheidkundige dienst, zijn er vorige week toch geen mummies uit Egyptisch Museum in Caïro vernield. De egyptoloog schrijft dat op zijn blog.

Eerder meldde Hawass dat er twee mummies waren beschadigd door plunderaars. Volgens verschillende berichten zou het gaan om de mummies van Yuya en Tuya, voorouders van de beroemde farao Toetanchamon. Hawass heeft alle mummies van het museum de afgelopen tijd onderzocht en stelt nu dat geen van de mummies schade heeft opgelopen. Hoewel de belangrijke mummies dus ongeschonden zijn hebben de plunderaars toch aardig wat schade aangericht in het museum. Onder de beschadigde objecten onder meer een beeld van Toetanchamon. Alle beschadigde objecten zijn inmiddels bijeen gebracht. Ze worden op korte termijn gerestaureerd.

Hawass schrijft verder op zijn blog dat hij net als veel andere Egyptenaren verlangt naar democratische, constitutionele en economische hervormingen. Hij vindt echter dat de Egyptische president Hosni Mubarak, die al aangegeven heeft afstand te willen doen van het presidentschap, een waardig vertrek verdient. Hawass beklemtoont dat Mubarak een “gedecoreerde oorlogsheld” is.

Overzicht van Boeken over Egypte en de oude Egyptenaren

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Honderden historici brachten hun kennis al in.

Overzicht van auteurs op Historiek

×