Zo gaat de nieuwe entree van het Van Gogh Museum eruitzien

Ontwerp voor het nieuwe entreegebouw (Kisho Kurokawa Architect and Associates)

Het Van Gogh Museum in Amsterdam krijg aan de kant van het Museumplein een nieuw entreegebouw. Woensdag werd het ontwerp voor dat nieuwe gebouw onthuld.

Het nieuwe gebouw is ontworpen door het architectenbureau van de inmiddels overleden Japanse architect Kisho Kurokawa. Hij ontwierp in 1999 ook al de tentoonstellingsvleugel van het museum. Het nieuwe, glazen entreegebouw vult deze vleugel aan. Bezoekers hebben vanuit de nieuwe entree straks rechtstreeks toegang tot de tentoonstellingsvleugel waar doorgaans wisselende tentoonstellingen te zien zijn.

Komend voorjaar wordt bepaald wanneer een begin gemaakt wordt met de bouw.

Het nieuwe gebouw kost ongeveer vijftien miljoen euro en daarvan heeft het Van Gogh Museum inmiddels de helft verzameld. Onlangs kreeg het museum een belangrijke gift van 4,5 miljoen euro van de BankGiro Loterij. Het Amsterdamse stadsdeel Zuid heeft 700.000 euro toegezegd voor de bouw van de nieuwe entree.

- advertentie -

Nieuwe entree Van Gogh Museum

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: