Zo gaat de nieuwe entree van het Van Gogh Museum eruitzien

Ontwerp voor het nieuwe entreegebouw (Kisho Kurokawa Architect and Associates)

Het Van Gogh Museum in Amsterdam krijg aan de kant van het Museumplein een nieuw entreegebouw. Woensdag werd het ontwerp voor dat nieuwe gebouw onthuld.

Het nieuwe gebouw is ontworpen door het architectenbureau van de inmiddels overleden Japanse architect Kisho Kurokawa. Hij ontwierp in 1999 ook al de tentoonstellingsvleugel van het museum. Het nieuwe, glazen entreegebouw vult deze vleugel aan. Bezoekers hebben vanuit de nieuwe entree straks rechtstreeks toegang tot de tentoonstellingsvleugel waar doorgaans wisselende tentoonstellingen te zien zijn.

Komend voorjaar wordt bepaald wanneer een begin gemaakt wordt met de bouw.

Het nieuwe gebouw kost ongeveer vijftien miljoen euro en daarvan heeft het Van Gogh Museum inmiddels de helft verzameld. Onlangs kreeg het museum een belangrijke gift van 4,5 miljoen euro van de BankGiro Loterij. Het Amsterdamse stadsdeel Zuid heeft 700.000 euro toegezegd voor de bouw van de nieuwe entree.

- advertentie -

Nieuwe entree Van Gogh Museum

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: