2000 jaar oud zwaard gevonden in Jeruzalem

De steen met de afbeelding van de kandelaar – Foto’s: IAA

Archeologen hebben bij opgravingen in Jeruzalem een tweeduizend jaar oud ijzeren Romeins zwaard gevonden. De Israëlische oudheidkundige dienst (IAA) heeft dat bekendgemaakt.

De vondst werd bekendgemaakt aan de vooravond van Tisja Beav, de dag waarop in Israël de vernietiging van zowel de eerste als de tweede tempel wordt herdacht. In de buurt van het zwaard werd ook nog een steen gevonden waarin een afbeelding van een kandelaar is gegraveerd.- advertentie -

Het zwaard

De twee objecten werden gevonden tijdens archeologisch onderzoek in een oud ondergronds afvoerkanaal dat tijdens de vernietiging van de tweede tempel (70 na Chr.) door inwoners van Jeruzalem als schuilplaats werd gebruikt.

In het afvoerkanaal vonden de archeologen ook een deel van een leren schede. Een bijzondere vondst omdat leer vrij snel vergaat.

Het zwaard is zestig centimeter lang en was volgens de IAA ooit waarschijnlijk het bezit van een infanterist van een Romeins garnizoen dat destijds in Jeruzalem gevestigd was.

Foto: Nieuw LandDe afgelopen twee maanden hebben archeologen een…
Foto: Gemeente NijmegenBij opgravingen in Nijmegen hebben archeologen prehistorische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: