Christie’s veilt schilderij Rembrandt

Man met halsstuk en hoed – Rembrandt, ca. 1626

Bij veilinghuis Christie’s in Londen wordt in juli een schilderij van Rembrandt geveild. Verwacht wordt dat het werk tussen de 9 en 14 miljoen euro op gaat brengen.

Het gaat om het schilderij Man met halsstuk en hoed dat Rembrandt tussen 1626 en 1627 maakte. Het doek maakt onderdeel uit van de verzameling oude Hollandse meesters van het echtpaar Pieter en Olga Dreesmann van warenhuis V&D. Het is voor het eerst in veertig jaar dat het schilderij op de markt komt.

In totaal worden er bij Christie’s vijftien werken uit de collectie Dreesman geveild. Het veilinghuis verwacht dat de werken gezamenlijk ongeveer 22 miljoen euro op zullen brengen. Volgens Christie’s verkoopt het echtpaar de werken “om ruimte te maken voor nieuwe aanwinsten”.

- advertentie -

Naast het werk van Rembrandt worden er onder meer schilderijen van zeventiende-eeuwse kunstenaars als Adriaen Coorte, Pieter JanszSaenredam, Willem van de Velde II en Hendrick Avercamp geveild.

De werken uit de collectie Dreesman zijn van 5 tot 8 mei te zien bij Christie’s Amsterdam.

Werk van Avercamp uit de collectie Dreesman

rijksmuseum-dutch-flowers-2-gr
Jacob Marrel, Stilleven met bloemvaas en dode kikvors, 1634Het…
escher-brieven-1-gr
Brieven van M.C Escher aan Gerd ArntzBij veilinghuis Christie's…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: