Culinair journalist Johannes van Dam (66) overleden

De Dikke van Dam  - Johannes van Dam

De Dikke van Dam – Johannes van Dam

Culinair journalist Johannes van Dam is woensdag op 66-jarige leeftijd overleden. De Amsterdammer werd bekend met restaurantrecensies in Elsevier en later in Het Parool en De Morgen.


De recensies van Van Dam waren erg belangrijk. Schreef hij positief over een restaurant dan stroomden daar de reserveringen binnen en wanneer hij zich negatief uitliet, dan kon dat dramatische gevolgen hebben.

Johannes van Dam gaf in 2005 het boek De Dikke Van Dam uit. Een culinaire naslagwerk met 735 pagina’s vol artikelen over eten. Zelf verzamelde de journalist ook boeken. Zijn gastronomische bibliotheek van zestigduizend titels bracht hij onder in de Stichting Gastronomische Bibliotheek (SGB).

De culinair journalist had ook een favoriet gerecht: aardappelpuree met rauwe andijvie en een gehaktbal.

- advertentie -

Culinair journalist Johannes van Dam (66) overleden

Gerelateerde boeken:

Jimi Hendrix in 1967Een internetradiostation gaat woensdag het…
De monstransDe rechtbank Midden-Nederland heeft twee mannen uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: