Frans echtpaar vindt goudschat in kelder

Foto van een willekeurige Louis d’Or

Een Frans echtpaar deed onlangs een bijzondere vondst. Onder de vloer van hun kelder vonden ze een pot met daarin 34 gouden munten. De muntschat is volgens een Franse muntexpert ongeveer honderdduizend euro waard.

De vondst werd gedaan in Millau, een plaats in het Franse departement Aveyron. Het Franse echtpaar stuitte op de pot met munten tijdens werkzaamheden aan de riolering. De pot bevond zich op ongeveer een halve meter onder de grond.De gevonden munten dateren van voor de Franse Revolutie. De oudste munt komt uit 1595. Mogelijk heeft een vermogend persoon de munten tijdens de revolutie van 1789 onder de grond verborgen.

- advertentie -

Onder de munten bevindt zich ook een in goede staat verkerende louis d’or uit 1640. Volgens de de muntexpert die de goudschat heeft onderzocht is deze munt tenminste 6500 euro waard. De goedkoopste munt in de pot levert volgens hem minimaal duizend euro op.

Het Franse echtpaar wil anoniem blijven. Wat er met de goudschat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. De expert die de munten taxeerde heeft aangeboden de munten te kopen om ze vervolgens te veilen.

Reünie- en congrescentrum Kumpulan - Foto: DefensieOp landgoed Bronbeek…
Foto: Goldberg AuctionsEen stukje van de Amerikaanse vlag die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: