Geluidsopname Alexander Graham Bell opgedoken

“Hear my voice, Alexander Graham Bell”

In Amerika is een geluidsopname opgedoken van uitvinder Alexander Graham Bell. De opname dateert uit 1885 en het is voor zover bekend de enige opname waarop de stem van de wereldberoemde uitvinder is te horen.

Alexander Graham Bell


De Schot Alexander Graham Bell ontving in 1876 patent op de telefoon. Er was geen geluidsopname bekend van de stem van de uitvinder, maar nu is er in het Smithsonian Instituut een wassen opname gevonden met daarop de stem van Alexander Graham Bell.

- advertentie -

De opname dateert van 15 april 1885. “Hear my voice, Alexander Graham Bell”, zegt de uitvinder tijdens het experiment. Vervolgens leest hij een hele reeks getallen op. In het Smithonsian is ook het transcript van de opname gevonden. Daaruit blijkt dat de opname is gemaakt in Bell’s Volta Laboratorium in Washington.

Uitvinder

Hoewel vaak gezegd wordt dat Alexander Graham Bell de uitvinder van de telefoon was, kan beter gezegd worden dat hij de telefoon ontwierp en vervolmaakte, omdat andere uitvinders ook al bezig waren met het uitvinden van de telefoon. Vaak wordt de Italiaan Antonio Meucci ook genoemd als de uitvinder van de telefoon. Alexander Graham Bell ontving echter het patent en slaagde erin het apparaat middels zijn telefoonmaatschappij Bell tot een commercieel succes te maken.

Gerelateerde boeken:

wilhelmina-troon
Koningin Wilhelmina Tijdens de inhuldiging in de Nieuwe Kerk…
vpro-boeken-beatrix-jutta-chorus
Terugkijken: Jutta Chorus over 'Beatrix'Journalist Jutta Chorus publiceerde onlangs…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: