Grafmonument Aletta Jacobs kan hersteld worden

Het grafmonument van de Nederlandse arts en feministe Aletta Jacobs (1854-1929) zal later dit jaar gerestaureerd worden. Het instituut voor vrouwengeschiedenis, Aletta, heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Het was woensdag precies tweeëntachtig jaar geleden dat Aletta Jacobs overleed. Het grafmonument van de beroemde Nederlandse feministe bevindt zich op Begraafplaats en Crematorium Westerveld in Driehuis, gemeente Velsen.Het instituut voor vrouwengeschiedenis startte dit voorjaar een inzamelingsactie voor de restauratie van het door de kunstenares Gra Rueb ontworpen grafmonument. Het monument is volgens het instituut namelijk hard aan restauratie toe. Onder meer via sociale media slaagde het instituut erin ruim drieduizend euro binnen te halen. Het is de bedoeling dat het monument in de herfst van dit jaar gerestaureerd is.

- advertentie -

Aletta Jacobs was de eerste vrouw in Nederland die een hbs bezocht en de eerste vrouw die universitair onderwijs volgde, arts werd en promoveerde. Ongeveer vijfentwintig jaar lang stond ze daarnaast aan het hoofd van de Vereniging voor Vrouwenkiesrecht.

Edmund Hillary en Tenzing Norgay (1953)De zuidwand van Mount…
VrijheidsbeeldEind oktober sluit het Vrijheidsbeeld in New York de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: