Gratis documentaire over Spinoza in bioscoop

Spinoza

Filmmaker Robin Lutz werkt aan een documentaire over de filosoof Baruch Spinoza (1632-1677). Als de film klaar is wordt deze gratis vertoond aan scholieren, studenten en het grote publiek. Dat meldt het ANP.

Baruch de Spinoza is een van de beroemdste filosofen van Nederland. Zijn bekendste werk, Ethica, werd pas na zijn dood gepubliceerd. Dit boek is opgebouwd als een wiskundig leerboek maar gaat vooral om verschillende levensvragen.

Spinoza spoort de mens in het werk aan zichzelf te zijn en zich niet passief door emoties te laten meesleuren. De filosoof was ook een van de eerste denkers die stelde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid verdient om te geloven en denken wat hij of zij wil.

- advertentie -

Robin Lutz werkt momenteel aan een documentaire over de zeventiende-eeuwse denker. Het is de bedoeling dat die in 2014 klaar is en in de bioscopen vertoond kan worden. Bioscoopconcern Pathé zal de documentaire vervolgens gratis aanbieden aan scholieren, studenten en het grote publiek.

Zegel van de Universiteit LeidenDe studie Godgeleerdheid, de oudste…
sloopkogel
Sloopkogel - Foto: CC/Paul GoyetteEen opmerkelijk bericht vanuit Frankrijk.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: