Indiana

Vlag van Indiana

Vlag van Indiana


staat in het noordwesten van Amerika die de bijnaam Hoosier State heeft. De inwoners van Indiana worden ook wel Hoosiers genoemd, maar waar deze naam precies vandaan komt is onduidelijk. Indiana heeft een oppervlakte van 94.321 km² en ongeveer 6,3 miljoen inwoners. Hoofdstad van de staat is Indianapolis.

Voordat Europeanen het gebied koloniseerden werd Indiana bevolkt door verschillende indianenstammen zoals de Miami. De Fransman Robert de la Salle verkende het gebied in 1679. Tot het eind van de achttiende eeuw was Indiana in Franse handen. In 1763 kregen de Engelsen het gebied echter in handen.

Little Turtle

Little Turtle

Vanaf 1787 maakte Indiana deel uit van het zogenaamde Noordwestelijk Territorium. Dertien jaar later werd dit gebied verdeeld in twee delen: Indiana en Ohio.

- advertentie -

In Indiana hebben bloedige gevechten plaatsgevonden met vooral de Miami-indianen. Het opperhoofd van deze indianen, Little Turtle, versloeg in 1790 een leger van generaal Harmar en in 1792 een leger van generaal St. Clair. Uiteindelijk werd het Miami-opperhoofd toch verslagen. Dit tijdens de Slag bij Fallen Timbers in 1794 die namens de Amerikanen geleid werd door generaal Anthony Wayne.

De staat Indiana in het rood gemarkeerd

De staat Indiana in het rood gemarkeerd

Indiana trad op 11 december 1816, als 19e, toe tot de Verenigde Staten. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) sloot de staat zich aan bij de Unie van noordelijke staten.

Vlag
In de vlag van Indiana is een blauw veld te zien met daarin een gouden fakkel omringd door negentien sterren. De fakkel staat voor vrijheid en de negentien sterren refereren aan het feit dat Indiana als negentiende toetrad tot de Verenigde Staten. De vlag, ontworpen door Paul Hadley, werd in 1917 aangenomen.

Link:

Vlag van Illinois Noordelijke staat van Amerika met de…
Vlag van Kansas In het midden van Amerika gelegen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: