Informatiezuil bij Russisch Ereveld

Foto: russisch-ereveld.nl

Bij de ingang van het Russisch Ereveld in Leusden wordt woensdag 20 april een informatiezuil geplaatst. Het kastje zal bezoekers informeren over de begraafplaats en over de activiteiten van de Stichting Russisch Ereveld.

Op het Russisch Ereveld, naast de Amersfoortse begraafplaats Rusthof, liggen 865 Sovjetrussische oorlogsslachtoffers begraven. Na de Tweede Wereldoorlog zijn hun verwanten hierover niet geïnformeerd. De Amersfoortse onderzoeker Remco Reiding probeert met zijn Stichting Russisch Ereveld deze familieledenvan de oorlogsslachtoffers op te sporen. Inmiddels zijn de verwanten van 177 in Leusden begraven soldaten gevonden.

- advertentie -

Bij de informatiezuil komen onder meer een bezoekersboek, een grafregister en aanmeldingsformulieren voor grafadoptie. De zuil wordt woensdag om 10:15 uur geplaatst. Meer informatie over het ereveld op de website www.russisch-ereveld.nl

Linie van Juffrouwwijk – Foto: CC

[caption id="attachment_11132" align="alignleft" width="265"]Tankversperring bij Leusden - Foto: RCE

De Grebbelinie krijgt de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: