‘Jack the Ripper was bekende kunstenaar’

Kunstenaar Walter Sickert is volgens de schrijfster Jack the Ripper

Kunstenaar Walter Sickert is volgens de schrijfster Jack the Ripper

De beruchte Engelse seriemoordenaar Jack the Ripper vermoordde in 1888 zeker vijf prostituees. De identiteit van de moordenaar werd nooit achterhaald maar 125 jaar na dato zegt de Amerikaanse misdaadschrijfster Patricia Cornwell te weten wie de moorden pleegde.


Cornwell beweert dat de schilder Walter Sickert achter de moorden zit. Zijn naam is al vaker genoemd. Volgens de Amerikaanse schrijfster komt het karakterprofiel van de schilder overeen met dat van een psychopaat. Daarnaast wees ze er jaren geleden in haar boek Portrait of a Killer al op dat verschillende schilderijen van Sickert overeenkomen met de toestand waarin de vermoorde vrouwen zich op het tijdstip van de moorden bevonden.

De schrijfster onderzocht recentelijk ook brieven die Jack the Ripper naar de politie stuurde en ontdekte dat die een watermerk bevatten dat ook terug te vinden is op brieven die Sickert verstuurde.

Patricia Cornwell deed elf jaar lang onderzoek naar de zaak en stak ook veel van haar eigen geld in het onderzoek. Zo kocht ze bijvoorbeeld 32 schilderijen van de in 1942 overleden Sickert om er DNA-onderzoek op te laten verrichten.

- advertentie -

De schrijfster zegt tegenover Britse media dat ze er zelf van overtuigd is dat Sickert de moorden pleegde. Ze erkent echter ook dat dit waarschijnlijk nooit helemaal hard te maken is.

PSP-politicus Bram van der Lek overleden
PSP-politicus Bram van der Lek overledenDe voormalige PSP-voorman…
Mariniers na de beeïndiging van de treinkaping - Afb:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: