Middeleeuwse waterput gevonden in Weert

De contouren van de put – Foto: RAAP

In Weert, provincie Limburg, hebben archeologen de sporen van een grote middeleeuwse waterput gevonden. De vondst werd gedaan op de plek waar een rotonde en fietstunnel worden aangelegd.

Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden werd archeologisch onderzoek uitgevoerd. Bij het onderzoek zijn onder meer middeleeuwse bewoningsresten aangetroffen. Het gaat om greppels, paalsporen en kuilen die wijzen op bewoning in de elfde of twaalfde eeuw.Daarnaast is een grote middeleeuwse waterput aangetroffen. De put wordt bij het uitgraven van de fietstunnel onderzocht en reikt volgens de gemeente tot een diepte van ongeveer vijf meter.

- advertentie -

Archeologen verwachten dat zich onder het grondwater nog resten bevinden van een uitgeholde houten boomstam. Jaarringenonderzoek van dit hout moet duidelijk maken hoe oud de put precies is.

Soldaat ontvangt na 42 jaar Medal of Honor De…
De fles wijnBij veilinghuis Christie's in Genève is deze…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: