Dark
Light

Miljoenen voor werk Pablo Picasso

Auteur:
1 minuut leestijd

Nature morte aux tulipes – Picasso, 1932
Een schilderij van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso is donderdag in New York voor 41,5 miljoen dollar geveild. Omgerekend is dat ongeveer 32,5 miljoen euro.

Het gaat om het doek Nature morte aux tulipes dat de kunstenaar in 1932 maakte. Op het schilderij is het hoofd van zijn minnares en muze Marie-Thérèse Walter (1909-1977) te zien. Picasso ontmoette haar in 1927 toen hij nog getrouwd was met Olga Chochlova. In 1932 maakte Picasso zijn omgang met Marie-Thérèse Walter wereldkundig via werken als La Lecture en Le Rêve.

De schilderijen waarop Picasso zijn muze en geliefde afbeeldde zijn erg geliefd.

Bij Sotheby’s in New York werden donderdag in totaal negen werken van de Spaanse kunstschilder geveild. De veiling van impressionistische en moderne kunstwerken leverde in totaal 163 miljoen dollar op.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.365 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×