Museum Het Valkhof gaat verbouwen

Ontwerptekening van de nieuwe trappenpartij van Museum Het Valkhof

Ontwerptekening van de nieuwe trappenpartij van Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof in Nijmegen gaat verbouwen. Het museum krijgt meer ruimte voor tentoonstellingen, een ruimer entreegebied en het Museumcafé wordt naar de voorzijde verplaatst. Daarnaast krijgt het museum een nieuwe trappenpartij.


Het Valkhof zet de verbouwing tevens in om de duurzaamheid van het gebouw te verbeteren. Het museum stelt dat veel van de huidige bezoekers zich ergeren aan de “onhandige, brede trappen” die naar de tentoonstellingsruimtes leiden.

“De gehele trappenpartij zal vervangen worden door gebruiksvriendelijke trappen die ook als ontmoetings- en verblijfplek kunnen dienen. De openheid van het trappenhuis en de centrale plaats in het gebouw blijven behouden en worden verbeterd.”

Niet alleen de trappen worden aangepast, ook het entreegebied wordt ruimer opgezet. Op de gehele eerste verdieping wordt de vaste collectie gepresenteerd. De benedenverdieping krijgt een capaciteit van bijna 1100 vierkante meter en wordt ingezet voor tijdelijke tentoonstellingen. Het Museumcafé krijgt een plek aan de voorkant van het museum met daarbij een groot terras. Ook niet-museumbezoekers kunnen in de vernieuwde horeca terecht.

Vaste opstelling

Museum Het Valkhof werd in 1999 geopend door koningin Beatrix. Volgens het museum is de vaste opstelling na vijftien jaar ook aan vernieuwing toe:

- advertentie -

“Uitgangspunt hierbij is een presentatie aan de hand van verhalen. Vooruitlopend op de totale herinrichting, wordt nu al een gedeelte van de moderne kunst in een nieuwe opstelling gepresenteerd: Pop Art – power – glamour – transfomation.”

De start van de verbouwing staat gepland vanaf begin 2015. De verbouwing gaat in fases van start, waarbij allereerst de begane grond en benedenverdieping onder handen genomen worden. Alleen tijdens de zomermaanden en vroege herfst in 2015 is het museum geheel gesloten.

MuseumkidsVolgende week woensdag organiseren zo´n honderd Nederlandse musea…
Wim Pijbes over het bezoek van Barack ObamaHet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: