Museumdirecteur Wim Pijbes juryvoorzitter Libris Literatuur Prijs 2015

Wim Pijbes en Barack Obama voor de Nachtwacht - Foto: Erik Smits - Rijksmuseum

Wim Pijbes en Barack Obama voor de Nachtwacht – Foto: Erik Smits – Rijksmuseum

Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, is juryvoorzitter van de Libris Literatuur Prijs van volgend jaar. De organisatie heeft dat dinsdag bekendgemaakt.


Op 11 mei volgend jaar zal de museumdirecteur bekend maken wie volgens de jury de beste Nederlandstalige roman van het jaar heeft geschreven. De jury bestaat verder uit Jacqueline Bel, Rob van Essen, Maria Goos en Marnix Verplancke.

De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. De prijs is gemodelleerd naar de Britse Booker Prize. Aan de prijs is een geldbedrag van vijftigduizend euro verbonden. Maart volgend jaar maakt de jury bekend welke zes boeken op de shortlist staan. Afgelopen keer ging de prijs naar La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer.

Koningssloep van het Scheepvaartmuseum
AkzoNobel is begonnen aan de restauratie van de Koningssloep van het Scheepvaartmuseum…
Joop Zoetemelk tijdens de Tour de France van 1976 (cc)
‘Nederlanders in de Tour’ In 2015 is Utrecht de startplaats van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: