Nieuw Rembrandt-standbeeld in Amsterdam

In Amsterdam is vanaf dinsdag een nieuw standbeeld van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn te vinden. Het beeld krijgt een plek op het Professor Tulpplein.

Het beroemdste standbeeld beeld van Rembrandt van Rijn (1606-1669) staat natuurlijk op het naar de schilder vernoemde Rembrandtplein. Vanaf dinsdag staat er op het Professor Tulpplein ook een beeld. Het initiatief voor dit beeld, getiteld De jonge Rembrandt, is genomen door de Stichting Rembrandt aan de Amstel.

Deze stichting is ook bezig met de ontwikkeling van een Rembrandtpad. Dit pad loopt van het Rembrandthuis tot aan Ouderkerk aan de Amstel. De kunstenaar liep hier geregeld en maakte er eerder al talloze etsen en tekeningen. Wie het Rembrandtpad straks loopt komt ook het beeld De jonge Rembrandt tegen.

Het beeld is in 1968 gemaakt door Wim van Hoorn. De onthulling wordt dinsdagmiddag om vijf uur verricht door zijn weduwe en de directeur van het Amstel Hotel, Nils Axing.

- advertentie -

Lees ook: Rembrandt van Rijn – Meester uit de Gouden Eeuw

Een schoolklas met een slapende schoolmeester - Jan Steen,…
Detail van het kunstwerk van Kiefer - klik voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: