Online wandelen door Rijks en Van Gogh Museum

Sinds dinsdag zijn het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam te bezoeken via het Google Art Project.

Aan het Google Art Project werken zeventien van de belangrijkste musea ter wereld mee. Via de website www.googleartproject.com kunnen geïnteresseerden, met behulp van de Street View-technologie, eenvoudig een bezoek brengen aan de musea. Digitaal kan men de verschillende zalen in 360 graden bekijken en inzoomen op details van de kunstwerken.- advertentie -

De twee Nederlandse musea zeggen deel te nemen aan het Google Art Project omdat dit project goed aansluit bij het beleid om de collectie toegankelijk te maken voor en te delen met een zo breed mogelijk publiek. Het Rijksmuseum heeft al een database van 150.000 kunstwerken die op de eigen website kunnen worden bekeken en ook het Van Gogh Museum stelt bezoekers in de gelegenheid een groot deel van de museumcollectie via de algemene website te bekijken.

Van alle musea die deelnemen aan het Google Art Project heeft Google één kunstwerk in gigapixel gefotogafeerd. Deze foto’s zijn op de projectsite te bekijken. In het Rijksmuseum fotografeerde Google De Nachtwacht en in het Van Gogh Museum De Slaapkamer. Behalve de twee Nederlandse musea nemen onder meer musea als het Metropolitan in New York en de Hermitage in Sint Petersburg deel aan het project.

Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum, zegt het volgende over de samenwerking:

Jaarlijks komen er bijna 1,5 miljoen mensen daadwerkelijk naar het museum. Maar er is ook een hele grote groep mensen die het museum niet kan bezoeken, en dankzij tools als Art Project, kunnen we nu deze mensen wel betrekken bij ons museum en kunnen we tegemoet komen aan hun passie voor Van Gogh. Het maakt ons museum breed toegankelijk en dat vind ik belangrijk.

jan-steen-soo-voer-gesongen-gr
weesp-porselein-kl

[caption id="attachment_10242" align="alignleft" width="265"]Foto: Gemeentemuseum Weesp

Het Gemeentemuseum Weesp heeft bij een veiling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: