Op zoek naar de beste historische website of app

Vanaf begin december kunnen er weer websites aangemeld worden voor de Geschiedenis Online Prijs. Nieuwe deze editie is dat ook historische apps genomineerd kunnen worden.


De Geschiedenis Online Prijs werd vroeger ieder jaar georganiseerd, maar vanaf nu wordt de prijs eens in de twee jaar uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen om “uiting te geven aan de waardering voor een goed toegankelijke historische website of app”. Daarnaast willen de organisatoren met de prijs online geschiedenis stimuleren.

Jury & Publiek

De Geschiedenis Online Prijs kent twee onderdelen: een juryprijs en een publieksprijs. De jury, deze editie voorgezeten door historicus Maarten van Rossem, nomineert tien geschiedenisapps en websites waaruit zij vervolgens een winnaar kiest. De eerste prijs bestaat uit een bronzen beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten.

Publieksprijs gaat naar de website of app waarop door het publiek het meest gestemd is (tussen 20 december en 10 februari 2015). Bezoekers kunnen op meerdere genomineerden één stem uitbrengen. De winnaar ontvangt een bedrag van 1250 euro.

- advertentie -

Websites of apps aanmelden voor de publieksprijs kan van 1 december tot en met 19 december. Ook derden mogen een site of app nomineren.

De geschiedenis Online Prijs is een initiatief van DE REE archiefsystemen, Historisch Nieuwsblad, de Koninklijke Bibliotheek en Archieven.nl

Brief van Jon Lennon (RR Auctions)
Brief van Jon Lennon (RR Auctions)Bij een veiling…
'All you need is love' - het winnende archiefstuk van Tresoar
Archiefinstelling Tresoar uit Leeuwarden heeft de verkiezing Stuk van het Jaar gewonnen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: