Oud zakhorloge geveild voor 127.000 euro

Het René Lalique zakhorloge

Bij Christie’s in Amsterdam is woensdag een gouden zakhorloge uit ongeveer 1900 geveild voor 127.000 euro, tien keer meer dan verwacht.

Het kleine horloge werd rond 1900 vervaardigd door de beroemde Franse firma van René Lalique, de edelsmid en glaskunstenaar die onder andere ontwierp voor Cartier en Maison Bing. René Lalique werd het beroemdst met op flora en fauna gebaseerde werken. De dekstel van het geveilde uurwerk maakte hij uit dicht op elkaar geknede gezichtjes.- advertentie -

Susanne Erichsen, das Fräuleinwunder – Foto: Christie’s

In Amsterdam werden woensdag meer juwelen geveild. Een 16.7 karaats diamanten ring bracht 169.000 euro op en een negentiende-eeuws parelsnoer verwisselde voor 157.000 euro van eigenaar.

Supermodel Susanne Erichsen

Verder gingen drie juwelen van Susanne Erichsen (1925-2002), Duitslands eerste supermodel, onder de hamer. Deze Erichsen was in 1945 twee weken getrouwd met de Noorse ingenieur Sven Erichsen, toen ze door de Sovjettroepen op transport werden gesteld. Ze wist twee jaar te overleven in werkkamp Stalinogorsk, waar ze kolen en bakstenen sjouwde.

Na haar vrijlating vertrok ze naar München, waar ze op straat gevraagd werd als model. Daarna ging het snel, vooral nadat ze in 1950 Miss Duitsland werd. Opdrachten uit New York, Londen en Parijs stroomden binnen. Na haar actieve carrière richtte Susanne in de jaren zestig een modellenschool op in Berlijn, de stad waar ze in 2002 overleed.

Bij Christie’s werden woensdag een gouden gevlochten collier met bijpassende armband en oorclips uit ongeveer 1960, verkocht aan een Europese fan. De juwelen brachten gezamenlijk bijna zevenduizend euro op.

Biograaf Lambert Giebels overledenIn Breda is woensdag de Nederlandse…
Nederlandse koningsmantelDe PvdA wil niet dat Jorge Zorreguieta, de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: