Paleis op de Dam wil geen plaszuil zijn

Schilderij van het Paleis op de Dam – ca. 1670, Gerrit Adriaensz. Berckheyde

Het Paleis op de Dam in Amsterdam is onlangs gerestaureerd, maar sinds de steigers rond het paleis weg zijn is er alweer een nieuw probleem. Wildplassers weten het momumentale gebouw weer in grote getalen te vinden. Door het wildplassen wordt het poreuze steen van het paleis zwaar aangetast.

De Rijksgebouwendienst wil een oplossing vinden voor dit probleem en roept een wedstrijd uit


voor het beste idee om wildplassen tegen het Paleis op de Dam tegen te gaan.

- advertentie -

Om de wildplassers tegen te gaan zijn er nu hekken om het paleis geplaatst. De Rijksgebouwendienst hoopt op een betere oplossing en heeft daarom dus een wedstrijd uitgeschreven. Het bedrijf met het beste idee tegen het wildplassen wint en mag dat idee ook gaan uitvoeren.

Het gebouw dat we tegenwoordig kennen als het Paleis op de Dam was eerst het stadhuis van Amsterdam. Dat veranderde in 1808 toen Lodewijk Napoleon (1778-1846) er, als eerste koning van Nederland, zijn intrek nam.

Wedstrijd voor beste idee tegen wildplassen Paleis

Gerelateerde boeken:

Jorge ZorreguietaJorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima, wist…
De Koningssloep rond. 1900 - Foto: Scheepvaartmuseum De zogenaamde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: