Recordbedrag voor kunstwerk Gerhard Richter

Abstraktes Bild (809-4) – Gerhard Richter

Bij een veiling in maar liefst 26,4 miljoen euro betaald voor een schilderij van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter. Dat is volgens veilinghuis Sotheby’s een record voor een werk van een nog levende kunstenaar.

Het werk, getiteld Abstraktes Bild (809-4), was afkomstig uit de collectie van gitarist Eric Clapton. Het maakt deel uit van een reeks van vier schilderijen. Clapton kocht het werk ruim tien jaar geleden samen met twee andere schilderijen uit de reeks voor ongeveer 2,6 miljoen euro.

Dat was toen een record voor werk van de Duitse kunstenaar, maar Clapton blijkt wel degelijk een hele goede investering te hebben gedaan. Abstraktes Bild (809-4) werd nu namelijk afgehamerd op maar liefst 26,4 miljoen euro

- advertentie -

Wie het werk heeft gekocht is niet bekendgemaakt. Het vorige record voor een werk van Gerhard Richter stond op 16,9 miljoen euro, voor Abstract Picture (7938-3)

kogge-rws
Kampen in 1652, BlaeuRijkswaterstaat heeft in de IJssel bij…
ga-het-na
GahetNAHet Nationaal Archief heeft deze week 370.000 beelden van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: